Førstesiden

BEGIVENHETER
Her kan du lese om ulike små og store begivenheter som har skjedd i klubbens historie og som vi kan dokumentere med bilder eller liknende.

Først kommer de ferskete begivenhetene og etterhvert finner du tidligere hendelser i lenker nederst på denne siden.

2003:
Lørdag 6. september var det flyplassens dag i hele landet.
Les om arrangementet her.

2002:

Rekordtidlig sesongåpning - 4. mai.
Etter en generelt tidlig vår og ikke minst iherdig innsats fra noen av gjengen startet sesongen på flystripa ved Navarsvann rekordtidlig. Vi er vante med at vi ikke kommer oss til stripa før i midten av mai og noen ganger senere. Problemet er en gjenstridig snøskavl på veien opp til stripa, mens området der stripa ligger kan være snøfritt tidlig. I år ble det også forholdsvis tidlig tørt ved stripa. Det minsker slitasjen på området der vi parkerer bilene.

I sesonåpningen var det flere fly og et helikopter involvert. Til og med undertegnede var skremt ut fra den myke sofaen og hadde luft under vingene.
Jeg syntes Turbo'n var merkelig responsiv. Kunne ikke huske at den var slik i fjor. Forklaringen var at dualrate var avslått på alle kanalene på senderen. Men jeg kom både opp og HEL ned igjen.

Eirik Ballo er et nytt navn av året. Han har tidligere kjørt mye modellbil. Han har skaffet seg en Spacewalker og får kyndig instruksjon av Jan.

På grunn av rett sidevind fra nordnordvest måtte vi ta av på tvers av stripa. Heldigvis fikk vi hjelp at katalpulten, det vil si en kant utenfor stripa som gjorde at flyene hoppet opp i luftfa etterhvert som de traff den. Ganske morsomt, men ikke spesielt stilig.
Bildet til over viser stripa. Akk så tom for fly, men likevel. Bildet er tatt mot vest. Vadsø ligger bak åsen i bakgrunnen.

 

Aksjon snørydding
Etter at flere flykåte modellflygere hadde deltatt i gjentatte ekspedisjoner til stripa gikk en gjeng til aksjon fredag 3. mai. Det som hindret oss i å komme frem til stripa var, i år som tidligere år, en ganske seig snøskavl på veien opp fra betongstasjonen til stripa. Men bak åsen lå stripa forlokkende grønn og klar til å bli flydd på.
Med snøskuffer og rå håndmakt gikk gjengen til aksjon.
Først ble snøen ryddet, så kunne bilene kjøre gjennom snø og snøslaps og frem til stripa.

Aksjonen var vellykket !!!
Bilene kom seg gjennom ettter at snø og snøslaps var ryddet bort. Dagen etter var det sesongåpning på flystripa.
På bildet er det Roy som manøvrerer seg gjennom med Jan hakk i hel.
Vi har snakket om betale en av de profesjonelle snørydderne for å gjøre jobben neste år.
Time will show !

2001:
Nattflyging i oktober.

Her kommer vi etterhvert til å legge lenker til andre hendelser i klubben.

Førstesiden