Oktober 2001 :

Denne sesongen har klubben fått flere nye piloter. Noen av dem er svært ivrige.  Det har ført til et sterkt ønske om å forlenge sessongen inn i vinteren. Det kan jo som kjent ennå gå lenge før det kommer så mye snø at veien til Navarsvann blir stengt.

Oktober kan ennå by på fine forhold for modellflyging. Selv om det er helt nødvendig å kle seg for forholdene.
På bildet er Roy klar til take off med sin Goldberg Freedom 20. Litt sne på matta gir stor rullemotstand for 25 motoren.
Etter at bildet ble tatt har flyet hatt et av verdenshistoriens kraftigste modellflykrasj og må nok regnes som endelig avskrevet.

Gode dager. Undertegnede har imidlertid ikke flydd. Bildene her er tatt av Bjørn. Som vi ser er Jan svært fornøyd både med været, aktiviteten og flyet sitt, en Midwest Sukhoi 40. Bildet er tatt rett etter landing. Etter litt forandring på oppsettet i senderen fungerer modellen fint.
Torfinn er tilskuer mens Jan gjør de siste forberedelser med Spacewalker'n. Et ferdigfly fra Seagull som flyr pent og stabilt og som har gitt Torfinn mye moro og en del knall og fall. Med god hjelp av "far" har nå flyet blitt lappet sammen etterhvert og er fortsatt fly dyktig.

Dette flyet spiller hovedrollen i noe av det morsomste som har skjedd høsten 2001.
Som vi ser er både Jan og ikke minst Torfinn godt kledd for anledningen.
Det er, såvidt klubben kjenner til, første gang dette prøves i Vadsø. I skinnet fra hovedlyset på Torfinns Golf gjøres Spacewalkeren klar for et eksperiment som kan få fatal utgang.
Gutta skal prøve nattflyging !

 

 

 

 

Jan og Torfinn gjør de siste forberedelser. Det er kaldt og mørkt.

Med markeringslys under vingene blir Spacewalker flydd i stummende mørke.

En kraftig lommelykt blir brukt som søkelys på nært hold.

På litt lengere avstand er det bare markeringslysene under vingen som sees.

Stripa blir lyst opp av billysene.

Eksperimentet blir vellykket.
Det betyr at Jan og Torfinn får lett nervøs mage, men flyet overlever også denne kvelden.